Hoe je mooie graphics maakt voor je blog en social media kanalen

Hoe je mooie graphics maakt voor je blog en social media kanalen

Zit je ermee hoe je mooie banners, covers, infographics en dergelijke moet maken? Heb je helaas geen design-talent of gewoon geen tijd om uren in photoshop te zitten knutselen?

Voor jou heb ik de oplossing! Voor het maken van graphics voor social media berichten, ebook covers en dergelijke maak ik gebruik van online tools als canva en designbold.  Dit zijn hulpmiddelen waarmee je met gemak graphics kunt maken voor al je marketing-materialen. Ze zijn volledig online en eenvoudig in gebruik. Tevens bevatten zowel canva als designbold een ruim assortiment aan templates die je eenvoudig en snel kunt aanpassen.

Wat deze twee tools nog leuker maakt is dat zij de aanbevolen formaten voor al je marketingmaterialen hebben vastgesteld. Je hoeft dit dus niet zelf uit te vissen.

Ik gebruik canva voor het maken van graphics voor berichten op Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn. Ook mijn E-book covers, Facebook en LinkedIn omslagfoto en Facebook Advertenties zijn in Canva gemaakt.

Op dit moment is Canva het bekendste en meest gebruikte tool. Het is eenvoudig in gebruik en bevat een enorm aantal templates om in te werken.

Designbold werkt ook lekker en omdat die minder bekend is zul je die templates minder vaak voorbij zien komen. Heb je dus liever iets dat niet een ieder gebruikt, dan kun je gebruik maken van de templates in Designbold.

Hieronder een beeld van wat je allemaal kunt doen in Canva en Designbold:

Facebook-advertenties:

facebook ads designbold

Designbold facebook ads template

Instagram-verhaal advertenties:

Omslag voor een ebook:

Google shopping ebook cover

Ebook Met succes adverteren op facebook

Hoe je mooie graphics maakt voor je blog en social media kanalen

Maak mooie graphics voor je blog of social media kanalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *