Gratis adverteren op Google voor non-profits

Gratis adverteren op Google voor non-profits

Wist je dat je gratis kunt adverteren op Google als non-profit?

Ja, Google doneert $ 10.000 per maand aan bedrijven om mee te adverteren op hun platform. Als non-profit heb je dus $ 10.000 elke maand ter beschikking om mee te adverteren.

Ja, dat is $ 10.000 per organisatie per maand!

Dit klinkt wellicht te mooi om waar te zijn, en toch is het zo. Google ondersteunt op haar eigen manier liefdadigheidsorganisaties door ze een maandelijks bedrag van $ 10.000 te geven om mee te adverteren.

En ook jij kunt in aanmerking komen voor dit bedrag.

Wie kan in aanmerking komen voor dit bedrag?

Dit bedrag wordt speciaal beschikbaar gesteld voor goede doelen, musea, cultuur, wetenschap en andere non-profits. Voor deze organisaties heeft Google het Google Grants programma in het leven geroepen.

Het is een uniek programma dat sinds 2003 bestaat, dat gratis AdWords-advertenties doneert aan geselecteerde liefdadigheidsorganisaties over de hele wereld.

Ook Nederlandse bedrijven kunnen in aanmerking komen voor deze $ 10.000 per maand van Google.

Dankzij Google Grants kunnen non-profitorganisaties via AdWords (het advertentieplatform van Google) mensen bereiken die op Google zoeken naar informatie die betrekking heeft op hun organisatie.

Wat kun je doen met $ 10.000 per maand van Google?

Met een Google Grants account kun je tekstadvertenties maken die helemaal bovenaan de zoekresultatenpagina van Google worden vertoond. Met zulke advertenties kun je personen naar de website van je organisatie leiden.

Google Grants

Dit is zeer waardevol voor elk bedrijf. Wie wil nou niet helemaal bovenaan staan in Google? En nu kan dat gratis!

Adverteren in Google wordt steeds belangrijker voor bedrijven, vooral nu onbetaalde zoekresultaten steeds minder zichtbaarheid genieten op de zoekresultatenpagina. De onbetaalde resultaten komen onder de betaalde resultaten te staan en komen zo nauwelijks in beeld.

Hou daarna ook rekening met het feit dat goed scoren in Google zonder advertenties een duur en lang proces is. Het kost een bedrijf veel geld en tijd om goede resultaten te boeken in Google zonder advertenties. En die resultaten zijn dan ook niet blijvend dankzij de steeds veranderende regels van Google.

Met zo een Google Grants account kun je dat alles omzeilen en dan ook nogmaals besparen op de kosten voor online marketing.

Gewoon aanvragen bij Google

Ik raad je aan om een aanvraag te doen bij Google om in aanmerking te komen voor dit bedrag. Heb je vragen hierover of wil je meer artikelen en tips krijgen over het Google Grants programma? Laat het maar weten.

Ken je iemand die deze informatie goed kan gebruiken, deel dit artikel dan met hen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *